MED Delegation-12 Haziran 2023 Pazartesi

Sabah 07:30’da otelden çıktık. Kuzeye doğru devam ederek İsrailin ilk biyosfer rezervi olan “Ramat Menashe Park” ı ziyaret ettik. https://www.kkl-jnf.org/tourism-and-recreation/forests-and-parks/ramot-menashe-park/

Bu kadar zor şartlarda ve neredeyse tamamen insan eliyle, ağaçlandırmalar yoluyla tesis edilen bir saha. Program başlangıcında Yokneam İllit ili yakınlarında bulunan KKL Ofisinde kapsamlı bir sunum yapıldı.

Ben maalesef sunuma katılamadım, çünkü o arada bir dergi ile mülakata yaptık.

Ardından Nahal HaShofet’de https://www.kkl-jnf.org/hiking_and_walking_tracks/nahal-hashofet/ de incelemelerde bulunduk.

Burada fidan diktik.

Öğle yemeğini arazide yedik. Bu esnada Eduardo Rojas Briales Profesor en Universitat Politècnica València (UPV) güzel bir ders verdi. Kore’deki Dünya Ormancılık Kongresinden tanışdığımız Noah Tal (Noah Tal Project Manager and landscape architect at JNF israel at JNF-ISRAEL) ile tekrar görüştük. Güzel bir sunum yaptı.

Ardından yanı havalide suyla ilgili çalışmaları inceledik.

Akşam yemeğini ise bir Dürzi ailesine ait mekanda yedik.

Monday, June 12

Tour of the Ramat HaShofet Region

7:30                      Meet in the lobby for departure

9:00 – 16:00          The KKL-JNF Biosphere Reserve at Ramat HaShofet: Balancing the needs of nature and people.

Biodiversity, watershed management, integrated landscapes, and forest accessibility for people with disabilities

Lead: Ms. Adi Noy, Head of Planning Department, Central Region

Meeting point: KKL-JNF Offices Yokneam https://goo.gl/maps/3prBGvvKggpYRgpW8

10:00    Opening presentation: Goal-oriented, long-term forest planning