Avrupa Ormancılar Birliği heyetinin Türkiye ziyareti- 19/22 Mayıs 2024

1965 yılında kurulan Avrupa Ormancılar Birliği, ingilizce adı ile Union of European Foresters (UEF) ormancılık konusunda Avrupa’ nın en köklü ve güçlü sivil toplum platformlarından birisi.

2024 yılı mayıs ayı itibariyle 22 ülkeden 26 sivil toplum kuruluşunu bünyesinde bulunduran UEF yaklaşık 90 bin kişilik bir grubu temsil ediyor.

UEF Web Sayfası: https://european-foresters.eu/

2016 yılında Danimarka’da düzenlenen “Yönetim Kurulu Toplantısında- Governing Council Meeting ” UEF’ye üye https://european-foresters.eu/news/175 olan Orman Mühendisleri Odası çalışmalara aktif şekilde katkı veriyor, kimi toplantılara ev sahipliği yapıyor.

UEF’ nin başkanlık toplantısı- UEF Presidency Meeting- 9-11 Mart 2017 tarihlerinde İstanbul’da yapılmış. https://european-foresters.eu/event/186

2017 yılındaki bu toplantıdan sonra bu kez 19-22 Mayıs 2024 tarihlerinde Ankara’da misafir ettik UEF Başkanlık heyetini. https://european-foresters.eu/uef-management

Bu kapsamda;

UEF Başkanı Tomasz Markiewicz (Polonya), Başkan Yardımcısı Anna Petrakieva (Bulgaristan), Başkan Yardımcısı Ilpo Puputti (Finlandiya), Başkan Yardımcısı Hans Jacobs (Almanya), Genel Sekreter Thomas Baschny (Avusturya) ve Sekreter Yardımcısı Mårten Gustafsson (İsveç) 19 Mayıs 2024 Pazar günü Ankara’ya geldiler.

Heyetin yol ve konaklama masrafları kendilerine ait idi, dolayısıyla otellerini de kendileri belirlediler. Ankara’da “Grand Mercure Ankara” da konakladılar. OMO Genel Başkanı Hasan Türkyılmaz Ankara’dan ayrılmak zorunda olduğundan akşamdan bir araya geldik.

20 Mayıs 2024 Pazartesi günü öğleye kadar Orman Mühendisleri Odası Genel Merkezinde misafir ettik. Burada OMO İkinci Başkanı Ahmet Kara ve Yönetim Kurulu Üyeleri Özgür Balcı ile İsmail Hakkı Güney heyete eşlik etti. Görüşmeleri takiben OMO hakkında kapsamlı bir sunum yaptık, öğlen yemeğini OMO mutfağında ikram ettik. OMO’ nun çalışma ofislerini ziyaret ettik.

20 Mayıs 2024 Pazartesi öğleden sonra önce Orman Genel Müdürümüz Bekir Karacabey’ i ziyaret ettik. Daha önceki tüm faaliyetlerimizde olduğu gibi ziyaret hakkında önceden Genel Müdürlüğümüze bilgi arz etmiştik.

Ardından OGM İnteraktif Toplantı Salonuna geçerek kurum yetkilileri tarafından yapılan sunumları (Daire Başkan Yardımcısı Ümit Turhan) dinleme fırsatı bulduk. Bu toplantıya Genel Müdürlüğümüzün tüm birimleri iştirak etti.

21 Mayıs 2024 Salı günü sabahı Bakanlık Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü binasında yer alan “Yangın Hareket Merkezine” gelerek çalışmaları inceledik. Burada Orman Yangınları ile Mücadele Dairesi Başkan Yardımcıları İlhami Aydın ve Kamil Tolgay Dursun tarafından yapılan sunumları dinledik.

Sunumları takiben Orman Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesi Başkanlığının Etimesgut’taki yerleşkesini ziyaret ettik. https://www.ogm.gov.tr/tr/kurulusumuz/merkez-birimleri/havacilik-dairesi-baskanligi Burada Daire Başkanı Mahmud Okudan tarafından verilen sunuma iştirak ettik. Ardından hava araçlarını inceledik.

Devamında Ankara Orman İşletme Müdürlüğü Behiçbey Orman Fidanlık Müdürlüğünü ziyaret ederek Fidanlık Müdürü Aynur Şanlıtürk ve Emrah Çiçek’ten çalışmalar hakkında bilgi alma fırsatı bulduk. https://www.ogm.gov.tr/ankaraobm/kurulusumuz/ankara-orman-fidanlik-mudurlugu

Öğleden sonra ise Anıtkabir‘ i, Hacı Bayram-ı Velî Camiini ziyaret ederek programımızı tamamladık.

21 Mayıs tarihli programda OGM Orman Zararlılarıyla Mücadele Dairesi Başkanlığından meslektaşımız Hilal Örücü tercümelere destek verdi.

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]