Uluslararası Turba Konferansı-Çin

17.nci Uluslararası Turba Konferansı (The 17th International Peat Congress (IPC 2024)) 4-9 Ağustos 2024 tarihlerinde Çin’ in Taizhou şehrinde düzenlenecektir.

Konferansın web sayfası: https://ipc2024.com/

Merkezi Finlandiya’da bulunan Uluslararası Turba Derneği- The International Peatland Society-https://peatlands.org/ tarafından düzenlenen IPC 2024, Northeast Normal University https://iso.nenu.edu.cn/index.htm ve Çin Humik Asit Ensdüstrisi Derneği (China Humic Acid Industry Association) tarafından organize edilmektedir.

Öncelikle işin lojistik kısmına bakarsak, Konferansın düzenleneceği Taizhou https://en.wikipedia.org/wiki/Taizhou,_Zhejiang şehri Çin’in doğu ucunda, Doğu Çin Denizi East China Sea  kenarında bulunmaktadır.

Konferans web sayfasında yer alan bilgilere göre https://ipc2024.com/travel-information Taizhou şehrine ulaşım için çeşitli alternatifler var. Ama THY’ nin uçuş rotalarını dikkate aldığımızda en uygun yolun Ankara-İstanbul-Şangay https://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eanghay hattı olduğu görülüyor.

Şangay’dan Taizhou yaklaşık 400 km. Burada tren veya uçak seçenekleri var. Bu durumda mesafeyi de dikkate alarak 2 Ağustos 2024 Cuma akşamı 22:55-00:15 uçağı ile Ankara’dan İstanbul’a, ardından 3 Ağustos 2024 Cumartesi 01:30-16:45 uçağı ile İstanbul’dan Şangay Pudong Uluslararası Havalimanına (PVG) ulaşım mümkün görünüyor.

Sangay’dan Taizhou’ya ulaşım ise (Taizhou Luqiao Airport-IATA: HYN) yine uçakla, tercihen THY’ nin irtibatı olan bir havayolu ile yapılabilir. Ama sekreterya trenle gitmeyi öneriyor. 1.We recommend that you arrive at Shanghai Pudong Airport by plane. To reach the conference hotel, you can refer to the following ways: Routes of Shanghai Pudong International Airport (Distance approx. 410 km) By Taxi: From the airport to the hotel costs about RMB 900-1300, and it takes about 4.5 hours. High-speed railway – Subway line: From Pudong International Airport, walk about 1665 meters to Pudong International Airport Station, take Subway Line 2 and get off at Nanjing East Road Station after 6 stops; walk about 120 meters to Nanjing East Road Station Subway Station, change to Subway Line 10 at the station, take Subway Line 10 and get off at Hongqiao Terminal 1 Station after 13 stops; walk about 495 meters and then arrive at Hongqiao Airport and take the high speed rail to Taizhou. Take a taxi from Taizhou West Station to Hotel Wyndham Taizhou West (about 17 kilometers /21 minutes). The whole journey takes about 5.5 hours.

Konferans Hotel Wyndham Taizhou West’de düzenlenecek. No. 9777 Yijiangshan Rd , Jiaojiang District, 318000 Taizhou, China adresinde. Burası havaalanına yaklaşık 16 km mesafede.

Bu durumda 3 Ağustos 2024 gece yarısı civarında Otele ve Kongre Merkezine ulaşmak mümkün gibi görünüyor.

Konferans programı https://ipc2024.com/program adresinde mevcut. 4 Ağustos 2024 Pazar günü başlıyor, 9 Ağustos 2024 Cuma günü 12:30’da bitiyor.

Dönüş programı için yine THY uçuşunu esas almakta fayda var. 9 Ağustos 2024 Cuma akşamı 22:55-05:15 Şangay-İstanbul uçağı var. Görünen o ki, THY’ nin her akşam 22:55’te uçağı var.

Bu durumda, 8 Ağustos 2024 Perşembe sabahı Konferans merkezinden ayrılıp Şangay’a geçilebilir. Perşembe akşamı Şangay’da kalıp Cuma akşamı Türkiye’ye dönülebilir. Türkiye’ nin Şangay’da Başkonsolosluğu var. https://sanghay-bk.mfa.gov.tr/Mission/Index

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]