Aral Projesi

yazımıza devam edecek olursak, “Building knowledge and skills of local partners and communities to address environmental insecurities through innovative air, land, and water management solutions in the Aral Sea Region-

Türkçesi ile “Aral Denizi Bölgesi’ndeki yenilikçi hava, kara ve su yönetimi çözümleri aracılığıyla çevresel güvensizliklere çözüm bulmak için yerel ortakların ve toplulukların bilgi ve becerilerini geliştirmek” isimli proje metni temelde 11 bölümden oluşuyor. https://mptf.undp.org/project/00140724

Bunlar;

1- kapak sayfası

2- Yönetici özeti

3- Mevcut durum analizi

4-Çıkarılan dersler ve önerilen proje dahil stratejiler

5-Sonuç çerçevesi-Hedefler

6-Yönetim ve Koordinasyon düzenlemeleri

7-Fon Yönetimi

8-İzleme, Değerlendirme ve Raporlama

9-İletişim ve Görünürlük

10-Hukuki Durum ve Yasal Dayanak

11-Çalışma Planları ve Bütçe

Bu projenin detaylarına girmeden önce 2023 yılı değerlendirme raporuna göz atmakta fayda var. https://uzbekistan.un.org/en/272386-un-multi-partner-human-security-trust-fund-aral-sea-region-uzbekistan-mphstf-annual-fund

Fondan beklenen çıktılar şöyle:

Projenin “yönetici özeti” kısmında yer alan bazı ifadeler

The fourth call for proposals under the UN Multi-Partner Human Security Trust Fund for the Aral Sea Region in Uzbekistan (MPHSTF) has the thematic focus on MPHSTF’s Outcome 1 – The stress on local
communities due to the deteriorating environmental situation reduced and its outputs in the Aral Sea region.

In line with above, UNDP and FAO have developed a new Joint Programme titled: “Building knowledge and skills of local partners and communities to address environmental insecurities through innovative air, land, and water management solutions in the Aral Sea Region” to be implemented in Karakalpakstan (2024).

İlgili UN Resulotion: https://aral.uz/en/blog/2021/06/21/resolution-adopted-by-the-general-assembly-on-18-may-2021/

Tugai Forest: https://dergipark.org.tr/tr/pub/biodicon/issue/55731/762179

One Response to Aral Projesi