İlk projemiz hayata geçiyor

Geleceği Önemseyenler Derneği (GÖNDER)-Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü-Binnaz-Rıdvan EGE Anadolu Lisesi işbirliği ile hazırlanan “MOBİL PROGRAMLAMA VE UYGULAMA GELİŞTİRME PROJESİ” 4 Mart 2016 Cuma günü yapılan açılış ile start aldı.

Açılış Genel

hoş geldiniz

 

 

 

 

 

 

 

k_05235006_toplu02

 

 

 

 

 

 

 

Açılışta Proje Yürütücüleri Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu, Mili Eğitim Bakanlığı Binnaz-Rıdvan Ege Anadolu Lisesi Müdürü Dursun Yeşilova ve GÖNDER Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Belen projeyle hedeflenenleri ve beklentilerini dile getirdi.

IMG-20160306-WA0014

Anadolu Lisesi Müdürü Dursun Yeşilova

GÜ Bilgisayar Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu

Bilgisayar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu

 

İsmail Belen

GÖNDER Yönetim Kuurlu Başkanı İsmail Belen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Okul Müdür Yardımcısı Ömer Eser

Okul Müdür Yardımcısı Ömer Eser

Açılış toplantısına GÖNDER adına; Genel Sekreter (Çevre Yüksek Mühendisi) Özlem İritaş ve Sayman Dr. Servet İritaş da katılarak birer konuşma yaptılar.

Özlem İritaş-Servet İritaş

Özlem İritaş-Dr. Servet İritaş

 

 

 

 

 

 

IMG-20160306-WA0020

 

 

 

 

 

Projenin  Okul Koordinatörü (Bilgi ve İletişim Teknolojileri Öğretmeni) Kader TAN  da süreci ve hedeflerini açıkladı.

IMG-20160304-WA0020

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Öğretmeni Kader Tan

 

 

 

 

 

 

 

 

Açılışta BThaber http://www.bthaber.com/ Ankara Temsilcisi Sedef Özkan da hazır bulundu, görüşlerini paylaştı.

BThaber Ankara Temsilcisi Sedef Özkan

BThaber Ankara Temsilcisi Sedef Özkan

 

 

 

 

 

 

Açılış konuşmalarını ve projenin tanıtımını takiben proje sorumlu eğitmenleri ve öğrenciler tek tek söz olarak konuyla ilgili görüşlerini aktardı.

5 Mart 2016 – 9 Nisan 2016 tarihleri arasında uygulanacak proje ile amacı “sadece kullanan değil, üreten, geliştiren, dünyaya liderlik yapan” gençlere destek olmak.

“Lisedeki gençlerimizin sadece akıllı cep telefonlarını kullanan değil gelecekte bunlar üzerinde uygulamalar geliştiren ve üreten bireyler olmalarını ve öğrendikleri programlar ile uygulama geliştirerek üretkenliklerinin arttırılması,  isteklerinin yerine getirilmesi, ve gelecekte seçecekleri mesleklerine önceden ısındırma, erken yaşta üretime kazandırma ve en önemlisi alanında örnek bir proje olarak elde edilecek çıktıları değerlendirilerek gençlerimizin gelecek kazanımlarını, yeteneklerini ve isteklerini arttırma sağlamaktır”

proje amacı

Proje ile ; 30 saatlik sürede gençlerimizin mobil uygulama geliştirmeleri ve bu süreç sonunda katılan öğrencilerden sosyal bir mobil uygulama projesi hazırlamaları hedeflenmektedir.

Hızla gelişen teknoloji ile sürekli iç içe olan özellikle ortaöğretim kurumunda bulunan gençlerin teknolojiyi anlama, kavrama, iyi kullanma ve yeni şeyler üretmesine imkân sağlamak amacıyla başlatılan bir proje olup, bilgi ve iletişim teknolojilerine ilgi duyan 15 gencimizin bu alandaki yeteneklerini geliştirmeye yönelik bir projedir.

 

6 hafta sürecek olan projede öğrencilerimize Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Samsung Mobil Teknolojiler Laboratuvarında 30 saatlik teorik ve pratik  eğitim verilecektir.

proje takvimi

 

 

 

 

 

Proje ortakları; 

proje ortakları

 

 

 

 

 

Ortak Proje Yürütücüleri:

Proje Koordinatörleri

proje koordinatörleri

 

 

 

 

 

Proje Sorumlu Eğitmenleri

  • Bil. Müh. Hüseyin ÇALIŞKAN, Sorumlu Eğitmen
  • Bil. Müh. Ali Tarık GÜRKAN, Eğitmen
  • Bil. Müh. Ahmet Burak GÖKALP, Eğitmen
  • Bil. Müh. Öğrencisi Ahmet KAPKİÇ, Eğitmen

proje sorumlu eğitmenleri

 

 

 

 

 

Proje Takvimi

proje takvimi

 

 

 

 

 

Proje Değerlendirme ve Kapanış Toplantısı

kapanış

 

 

 

 

 

Proje kapsamında görev alacak öğrenciler;

  1. Berk Kutay Ayrıç
  2. Erdem Canaz
  3. Faruk Eroğlu
  4. Irmak Güvenç
  5. İsmail Görkem Yeni
  6. Kutay Şenyiğit
  7. Ozan Alkım Yanmaz
  8. Oğuzhan Karaaslan
  9. Zabit Can
  10. Hüseyin Eren Uçar
  11. Enver Anıl Karakoç
  12. Emir Kaan Sarı
  13. Altuğ Uysal
  14. Denizcan Dönmez

Projeye katılacak öğrencilerimizin bir kısmının görüşleri şöyle;

Kutay Şenyiğit— Küçüklükten beri bilgisayarda hep kendi yazdığım programların olmasını , onları kendim istediğim gibi tasarlayıp arkadaşlarıma yarar sağlayacak bir şey yapmayı istemiştim.Daha sonra Kader hocamızın yardımı ile hayalimi gerçekleştiriyorum.Bu projede katkısı olan tüm öğretmenlerime sonsuz teşşekür sunuyorum.

Oğuzhan Karaaslan—Yalnızca tüketen değil üreten bireyler de yetiştirmek açısından bu proje iyi bir başlangıç olacaktır. İçerisinde bulunduğumuz bilgi çağında çağa ayak uydurmak için, arka planda nelerin olduğunu görmeyi ve müdahale etmeyi öğrenmek açısından güzel bir proje bizleri bekliyor. Ülke olarak düşünmeyi öğrenmemiz için bu ve benzer projelerle programlama her yaş grubuna öğretilmelidir.
Irmak Güvenç-–Bugünkü toplantı gerçekten çok heyecan vericiydi. Umutlarımız gerçek oldu. Yarın derslere başlıyoruz. Bütün bu güzellikleri sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum.
Berkkutay Ayrıç—Bu proje bize yaşamak istediğimiz gelecek konusunda en büyük adımı atmamızı sağlayacak . Yararlı olacağından emin olduğum bu projenin tasarlanmasında ve uygulanmasında emeğe geçen ve geçecek olan herkese sonsuz teşekkürler.
İsmail Görkem Yeni—Hocam proje ortaklarımız ve eğitmenlerimizle daya net bir şekilde tanışmamız ve kaynaşmamız bizim için çok güzel oldu. Yine çok güzel karşılandık ve orda konuşan Şeref hocam olsun arkadaşlarım olsun herkes çok güzel ve anlamlı konuştu. Bu 6 haftalık çalışma sürecinin başlamasını bu son saatlerde heyecanla bekliyorum.
Ozan Alkım Yanmaz-–Bize bu yaşta böyle bir fırsat tanıdıkları için Gazi Üniversitesi’ne ve Kader Hocama teşekkür ediyorum.
Enver Karakoç-–Bu etkinlikten ilk haberim olduğunda ilk dönemin son haftasıydı ve dolayısıyla evdeydim. Kader hocam Alkım aracılığıyla beni de davet etmişti fakat önemsiz olarak düşünüp katılmamıştım. Geçen yine gündeme gelince bu sefer herhalde güzel bişey diye düşünüp katıldım. Bize bu imkanı sağladıkları için Gazi Üniversitesi’ne ve okulumuza teşekkür ederim.
Açılış Toplantısının Binnaz-Rıdvan Ege Anadolu Lisesindeki haber metni için:
okul haber
http://drbinnazridvanegeal.meb.k12.tr/icerikler/mobil-programlama-egitimi-projemiz-basliyor_2391226.html
19 Ocak tarihinde yapılan toplantının haberi
http://drbinnazridvanegeal.meb.k12.tr/tema/icerikler/genc-bilisimcilerimiz-hayallerine-bir-adim-daha-yaklasiyor_2304654.html
19 Ocak
19 Ocak’ta yapılan toplantının GÖNDER’ de yer alan haberi http://www.gonder.org.tr/?p=4676
19 ocak gönder

One Response to İlk projemiz hayata geçiyor

Geleceğe GÖNDERiler

Geleceğin, kişilerin hayalleriyle ve yaptıklarıyla şekilleneceğinin farkındayız. Herhangi bir şeyi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir düşünceniz mi var? Herhangi bir konuda yeni bir fikriniz mi var? “Buldum” dediğiniz bir şey mi icat ettiniz? Heyecanınızı yürekten paylaşıyoruz. “Geleceğe GÖNDERi”lerinizi bizimle paylaşın, destek olalım! Lütfen görüş ve önerilerinizi gonder.carfu@gmail.com eposta adresi ile bizimle paylaşın. Köşe Yazıları bölümünde yazı […]